BURSA / OSMANGAZİ - Hacı Hacer Çağlar Ortaokulu

Hacı Hacer Çağlar Ortaokulu

DEMİRTAŞ CUMHURİYET MAH. 2.AVLU SK. NO 9/1 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
Nitelikli araştırmalar yapan, kalite kültürünü içselleştirmiş, bilgi ve yetkinliklerini insanlık ve ülke yararına kullanan ve evrensel düzeyde fark yaratarak geleceğe yön veren ezber bozan okul olmaktır.
Misyon
Eleştirel düşünebilen ve çözüm odaklı, kişisel ve mesleki alanda kendini sürekli yenileyen, doğaya duyarlı, yaratıcı ve farklılıklara saygı gösteren bireyler yetiştirmeyi, bilime ve sanata evrensel düzeyde katkı sağlayan, disiplinler arası ve etik değerleri gözeten araştırmalar yapmayı,sosyal sorumluluk bilinci ile dünya ve ülke sorunlarına duyarlı, kamu yararını gözeten ve bulunduğu bölgenin kalkınmasına-gelişmesine katkıda bulunan hizmetler sunmayı görev edinmiştir.
Başarılar
2020 yılında LGS´de %1´lik dilime iki öğrencimiz girmiştir. 2021-2022 yılında Erkek Voleybol Takımımız Bursa Şampiyonu olmuştur.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim (Tekli Eğitim)
09.10-15:20
Ulaşım
Heykel ve Kent Meydanı güzergahından gelen 17/A, 19/B otobüsleri okulumuzun önünden geçmektedir. Ayrıca Hipodrom ve Panayır Minibüsleri okulumuzun önünden geçmektedir.
Var
Yerleşim Yeri
Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Yasemin Park, Sinpaş Bursa Modern ve Bakyapı Sitelerinin hemen altında bulunan Çağlar Okulları diye tabir edeceğimiz bahçeleri birbirinden ayrı 6 okulun yer aldığı konumdadır. Öğrencilerimizin tamamına yakını bu sitelerden gelmektedir.
5km
Okulun Sınav Başarı Durumu
2020 yılında LGS´de %1´lik dilime iki öğrencimiz girmiştir.
Sportif Etkinlikler
2021-2022 yılında Erkek Voleybol Takımımız Bursa Şampiyonu olmuştur. Okulumuzda Voleybol, Mini Voleybol ve Taekwondo ve Masa Tenisi eğitimi yapılmaktadır.
Her yıl Tübitak 4006 fuarları düzenlenmektedir.
Okulumuzda Harezmi Eğitim modeli uygulanmaktadır.
Diğer Hususlar
Okul binamızın inşaatı 2021 Haziran ayında tamamlanmış ve Eylül 2021 yılında yeni binayla eğitime başlamıştır. Okulumuzda tüm branş öğretmenleri için ayrı ayrı zümre odaları, kütüphane, 2 adet asansör, 150 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhane, bina içi kapalı spor alanı, destek eğitim odası, bay-bayan mescidi bulunmaktadır.