BURSA / OSMANGAZİ - Hacı Hacer Çağlar Ortaokulu

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARIYLA BULUŞUYORUZ

Günümüzde bireyleri sosyalleştiren geleneksel çocuk oyunları artık çok az oynanmaktadır. Aslında yeni nesil bu oyunların çoğunu bilmiyor. Proje kapsamında öğrencilerimiz geleneksel çocuk oyunlarını tanırken, arkadaşlarına saygı duymayı, empati kurmayı, işbirliği yapmayı, paylaşmayı, bir gruba ait olmanın yanı sıra birlikte hareket etmeyi de öğrenecekler. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları yeniden canlandırılarak gelecek nesillere aktarılması teşvik edilecek. Bu bağlamda projemiz 09-09 yaş arası öğrencilerle eğitici içerikli, işbirlikçi ve ortak ürünler içeren etkinlikler düzenleyerek geleneksel çocuk oyunları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek 3 aylık bir projedir. 15. Geleneksel çocuk oyunlarına ilişkin dijital oyunlar, geleneksel çocuk oyunları panelleri, geleneksel çocuk oyunlarına ilişkin tanıtım videoları ve sergiler, veli ve öğrenciye yönelik ön test son test anketleri gibi alt başlıklarla yapılan etkinlikler geleneksel çocuk oyunları ve geleneksel çocuk oyunlarına ilişkin okul dergisi haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek.

WE COME TOGETHER WITH TRADITIONAL CHILDREN'S GAMES

Today, traditional children's games that socialize individuals are played very little anymore. In fact, the new generation does not know most of these games. Within the scope of the project, our students will learn to respect their friends, empathize, cooperate, share, and act together as well as belonging to a group, while getting to know traditional children's games. In addition, traditional children's games that have been forgotten will be revived and their transmission to the next generation will be encouraged. In this context, our project is a 3-month project that will be carried out with the aim of raising awareness about traditional children's games by organizing activities with educational content, collaborative and common products with students between the ages of 09-15. Activities with subheadings such as digital games related to traditional children's games, traditional children's games panels, promotional videos and exhibitions on traditional children's games, parent and student pre-test post-test surveys about traditional children's games, and school magazine on traditional children's games will be carried out in weekly periods.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Öznur Özkul Cengiz 5/A sınıfı öğrencileriyle birlikte "Geleneksel Çocuk Oyunlarıyla Buluşuyoruz"adlı e Twinning projesini yürütmeye başladı.

KURT BABA OYUNUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

12-03-202412-03-2024